18 Mei 2009

Aku, Sambal Udang Sedap, Pinggan Daia, & Makhluk Hitam...(ape lg nak bubuh dalam tajuk kali ni??)

korang nak tau tak????aku ni spesis yg amat jarang2 mengeluarkan suara untuk tujuan menjerit..
samada untuk tujuan mencapai high note dalam nyanyian (sbb mmg sore tak sampai pun), meminta pertolongan mahupun untuk tujuan menyerlahkan bakat ketakotkan..
betul...aku kalo takut aku diam je...tak kuar sore sket pun..

tapi baru2 ni bakat menjerit dah semakin menyinar...wow!!!

sumenye gara2 di suatu malam yg agak sunyi...ketika itu jari jemari runcing lg lembut masih diselaputi sambal udang sedap aku...(maksudnye aku yg masak & result sangat memberangsangkan)..situasi jari jemari kiri adalah memegang pinggan yg sudah licin dan bersisa sambal udang sedap...(udang dah tentu la ghaib bersama2 kulit & kaplanya skali)..rakus kan???

yelah, aku kan anak dara yg rajin..lepas makan kena la basuh pinggan sendiri..(sebijik rajin la..ahahah)
jadi dengan langkah yakinnye aku cube nak membasuh pinggan tersebut..keadaan kelihatan same seperti malam2 yg biase..
tapi tibe2...

makhluk hitam menerobos masuk ke dalam dapur melalui tetingkap yg hampir2 karat tu...die berlari mencicit meluru ke arah aku sambil mendepakan tangan..
"ibuuuuu"..
(dey, ingat aku ni mak ko yg tinggalkan ko mase pegi funfair aritu tu ke??cettt...)
sempat lg berimaginasi ketika ketakotan..
ketika itulah baru aku sedar akan bakat menjerit sememangnye ade dalam diri aku..
aku pun tidak sedar bagaimanakah bentuk jeritan aku ketika itu...
adakah:

  • auwww..auwww..auwwwwww...atau..
  • aaaaaaaaaaaaa.....atau..
  • makkkkkkkkkkkkkkk...atau..
  • helpppppp!!!! helppppp me!!!!!let me go......

tp yg pastinye mmg aku menjerit...alhamdulillah, aku masih seperti pempuan2 normal yg lain..(pempuan kan memang handal menjerit..)


Akibat terlalu ketakotan & terkejut maka terzahirlah beberapa aksi senaman yg tidak sengaja dipertontonkan..contohnye seperti berlari setempat & lompatan teng2 gula batu..
imbangan perlu dibuat kerana bimbang pinggan kaca yg dipegang hampir2 terlepas..kalo pecah naya wooo..tu lah satu2nye pinggan yg aku ade..tu pun dapat free sebab beli serbuk pencuci daia..lupekannn yg lain..
ade jugak beberapa kali aku beli daia tp aci kedai tu lupe nak bagi pinggan adiah..dah sampai umah, tepuk dahi.."adusss,lupe mintak pinggan.."
jadi yg berjaya dalam simpanan adalah cume pinggan tu saje...

sambung balik cite tadi..
kusssss spiritttt...
menggegel tempurung lutut aku malam tuu....
kena kejar anjing pun tak seteruk kali ni...

malaun punye tikus...
ko buat lutut aku tak berfungsi malam tuh!!!!!

(kejadian adalah jumaat malam sabtu..maklumlah..umah takde berukben..cume menumpang kasih internet opis..jadi segala update adalah terlewat dari tarikh sebenar kejadian..)

sekian,
jumpa lg di lain siaran...

4 ulasan:

Tijah berkata...

allah humma lattif, qolbuhumli, wazallilhumli

lopeh tu hombuih kek muko org. kono kondifen taw. sonang yo kan?

manusia~normal berkata...

tengsss kak jah..nak hombuih kuek2 biar sampai teselak bulu koning ko???

Leen berkata...

Aku ingat ape lah td ... ingatkan housemate ko rindu kt mak eh.. tekenang ibu kt kg sbb hari emak huhuhu...

p/s: beli lah darlie plak dpt glass

manusia~normal berkata...

dali2 xmain la leen..aku main safi..lebih suci lebih murni..